Het Continium in Kerkrade is een museum dat gericht is op kinderen. Hier kunnen kinderen over veel verschillende onderwerpen spelenderwijs leren. Het is dus vooral een museum waar de handen uit de mouwen gestoken moeten worden. In het continium komt een nieuw gedeelte, genaamd de ‘Futurezone’. Hier worden een aantal installaties geplaatst over het leven in de toekomst. Aan mij en een aantal teamleden is gevraagd om een installatie te bedenken die in dit gedeelte geplaatst zou kunnen worden.

De uitkomst is een installatie genaamd ‘Workscape’. Het is een installatie waar kinderen hun toekomstberoep te weten kunnen komen. Door middel van een aantal vragen met twee antwoordmogelijkheden is het mogelijk om uiteindelijk je eigen toekomstberoep te zien. Dit zijn dan beroepen die voor kinderen interessant zouden kunnen zijn en die tegenwoordig nog niet bestaan. Hier zit natuurlijk ook een stuk fantasie in.

Voor dit project is een blog bijgehouden die op deze link te vinden is: kidsinthefuture.com

Ik ben hier vooral verantwoordelijk geweest voor de content van het project. Hieronder vielen de documentatie, instructies, de vragen en de beroepen zelf vormgeven.